Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

RAHIKAISEN UUSIMMAT KIRJAT:

Uusin kirjani "Ilo on elämän tarkoitus" sisältää tekstejä viimeisen 9 kuukauden ajalta ja huipentuu pääsiäisenä tapahtuvaan kuolemaan ja ylösnousemukseen eli hetkeen jolloin kohtaan yhden syvimmistä varjoistani. Kirja haastaa myös lukijansa tulemaan esiin omien pelkojensa peiton alta ja astumaan iloon ja rakkauteen, joka on meidän kaikkien perimmäinen olemus.

Kirjan hinta €25,00 ja siinä on 296 sivua. 

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

 Samavika-Rahikainen luuli tämän kirjan saattavan hänen matkansa päätökseen eli polttavan pois sen pelon suojakuoren, jota hän on ikänsä kantanut. Se kyllä paljasti valon, joka meissä kaikissa on valmiina heräämään, mutta Rahikaisen matka ei vielä keväällä 2021 ollutkaan päätöksessään...

254 sivua

€25,00

TILAA KIRJA

TÄÄLTÄ! 

 

Viisas, herkkä ja kaunis kuvakirja kissoista ja Elämän ihmeestä. Kepeitä ja samalla syvältä luotaavia sekä ihan arkisia pohdintoja kissojen pyhän yksinkertaisuuden kautta.

96 sivua

€25,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus jota kaipaat odottaa, että saat kaipuusta tarpeeksesi ja annat lopulta rakkauden käydä lävitsesi. Rakkaus on sinä itse!

194 sivua

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus läpäisee ja kantaa kaiken, sinutkin. Vain sinun omat pelkosi estävät sinua kokemasta sen ikuista iloa.

200 sivua

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Hyvän ja pahan keinu

Lisätty 27.05.2022

Rakas ystävä! Näen suuren sydämesi ja viattoman halusi olla hyvä ja rakastava ihminen. Näen myös, miten roikut edelleen hyvän ja pahan keinussa eli uskot joidenkin moraalisten sääntöjen pelastavan ihmiskunnan kadotuksesta. Uskot oikeiden ja hyvien sääntöjen oikeutukseen eli siihen että meistä tulee hyvä ihminen, kun teemme oikein jonkin hyväksi katsotun mallin mukaisesti.

Ihminen taistelee hyvän puolesta ja pahaa vastaan, mutta ei koskaan saa rauhaa tuossa vastakohtien keinussa roikkuessaan. Ihminen yrittää tavoittaa hyvää, mutta ei koskaan onnistu siinä täydellisesti, sillä aineen loputtoman vastakohtainen keinu heittää hänet väistämättömästi hyvästä pahaan, kauniista rumaan ja päivästä yöhön. Se on aineen maailman laki, jota mitkään säännöt – moraaliset, tieteelliset tai muut – eivät koskaan pysty ottamaan täysin haltuunsa. Tämän näen.

Tunnen myös tämän aineen maailman takana jotain ääretöntä ja ikuista. Tunnen rajattoman rakkauden kentän ja voiman, jonka sylissä koko tämä vastakohtaisuuksien leikki tapahtuu. Tunnen ykseyden ajan ja aineen tuolla puolen. Tunnen jotain, mikä ei pelkää eikä pyri hallitsemaan, taistelemaan tai voittamaan tätä maailmamme loputonta vastakohtaisuutta. Tunnen Elämän Itsensä kaiken inhimillisen pyrinnön tuolla puolen, sen sallijana ja kantajana.

 
Tätä tuntematonta tutkin ja tunnen kaiken tuntemani eli kaikkien rajallisten ajatusteni mitättömyyden sen rinnalla. Tunnen kaikkien epätoivoisten hallintayritysteni mitättömyyden ja näen inhimillisen ylimielisyyden rajallisuuden niin itsessäni kuin maailmassanikin. Meidän rajamme ja moraalimme ovat epätoivoisia yrityksiä hallita hallitsematonta eli alistaa Elämä Itse ihmisen mahtaville kuvitelmille. Ihan turhaa touhua!
 
Tiedän myös, että elän tämän tuntemattoman ihmeen sylissä ja varassa. Se sykittää minun sydäntäni, se sulattaa ruokani ja kieputtaa planeettaani sekä lukemattomia galakseja avaruuden äärettömyydessä. Minä ja minun inhimillinen touhuni on kuin oman rakkaan hyttysenpaskani kiillottamista ja koristelemista äärettömyyden rajattoman valtameren sylissä. Ihan mitätöntä touhua!
Minä olen siis yhtä tuon tuntemattoman kaikkeuden kanssa, mutta kiellän uhmakkaasti yhteyteni ja koetan rajallisten aistieni ja niitä heijastavan älyni avulla luoda kuin erillisen todellisuuden kieltämäni ykseyden rinnalle ja varassa. Olen selkeästi erehtynyt, samoin kuin on erehtynyt koko inhimillinen kulttuurimme, eksynyt oman ylimielisyytensä labyrintteihin.
 
Minun rajallisen kuvitelmani on kuoltava. Sen on kuoltava oivalluksen loistavassa kirkkaudessa eli hetkessä, jossa huomaan älyni rajallisuuden ja antaudun Elämän tuntemattomalle ykseydelle, jossa minun kuvitelmiani ei enää tarvita. Vain kuolemalla kaikelle rajalliselle ja ajalliselle minussa voin lopulta antautua rajattomuudelle niin minussa kuin sinussakin, kaikkeudelle kaikissa ja kaikkialla, tyhjyydelle atomien sisässä ja galaksien välisessä äärettömyydessä. Vain kuolemalla kuolemaa ja kärsimystä tuottavalle maailmalle omassa mielessäni löydän lopulta sen leikinomaisen ja kevytmielisen toimen ja yhteyden kaikkien kanssa, joka ei tarvitse oikeaa eikä väärää ollakseen ehjä ja kokonainen. Silloin olen rauhassa ja rakastava eli Elämän Ihmeen lapsi eli ihme’nen. Se rajattomuus, joka sinä olet – ja minäkin olen – kaikkien rajallisten käsitystemme tuolla puolen.
 
Alussa oli ilo, joka lauloi ja loi. Ja lopussa kiitos seisoo, kun lopulta harhan kuoleman kautta heräämme omaan ikuisuuteemme ja tuomme kaiken kokemamme viisautena Ykseyden yhteyteen, joka meidän kokemuksistamme rikastuneena voi näin jatkaa luomisen ikuisia leikkejä meidän kanssamme. Tee mitä sinun täytyy tehdä eli se minkä Elämän kukoistamiseesi tähtäävä paine haluaa sinun tekevän. Siihen tarvitset vain hyväntahtoista ja iloista läsnäoloa, joka paljastaa sinulle kussakin hetkessä Elämän avautumista parhaiten palvelevan toimen ilman mitään moraalisia eli rajoittavia ohjeita tai suuntaviivoja. Elämä Itse tietää ja tuntee kaiken tarvittavan, sinun on vain opittava luottamaan ja kuuntelemaan sen ikuista viisautta kaikissa elämäsi hetkissä eli nyt, nyt, nyt… Siinä kaikki!