Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

NYT SAATAVANA UUDET KIRJAT:

 

 Rahikaisen viimeinen kirja saattaa hänen matkansa päätökseen eli polttaa pois sen pelon suojakuoren, jota hän on ikänsä kantanut. Se paljastaa valon, joka meissä kaikissa on valmiina heräämään.

€25,00

TILAA KIRJA

TÄÄLTÄ! 

 

Viisas, herkkä ja kaunis kuvakirja kissoista ja Elämän ihmeestä. Kepeitä ja samalla syvältä luotaavia sekä ihan arkisia pohdintoja kissojen pyhän yksinkertaisuuden kautta.

€25,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus jota kaipaat odottaa, että saat kaipuusta tarpeeksesi ja annat lopulta rakkauden käydä lävitsesi. Rakkaus on sinä itse!

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus läpäisee ja kantaa kaiken, sinutkin. Vain sinun omat pelkosi estävät sinua kokemasta sen ikuista iloa.

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Kun pelon rakenteet romahtavat...

Lisätty 24.09.2021
Ystäväni kertoi keväällä, miten hän koki sisäisten pelkojensa rakenteiden huojuvan. Kaiken sen mitä hän oli lapsuudestaan asti rakentanut suojautuakseen maailmansa tylyydeltä, töykeydeltä ja käsittämättömyydeltä. Hän näki noiden rakenteiden heijastuksia lähimmäisissään ja pohti, että miten ihmeessä hän pääsisi niistä eroon, sillä hän koki niiden taakan ja rasituksen. Minä kuulin mitä hän kertoi ja sanoin mitä minun piti sanoa eli että pelon tuolla puolen olet rakkaus, jota kaipaat…
 
Myöhemmin kesällä hän tuli innoissaan kertomaan, että nyt nuo pelon rakenteet ovat romahtaneet. Hänestä loisti ilo ja varmuus, hän oli lopulta kotona itsessään. Ja hän kertoi myös, miten tuo romahdus näkyi jo hänen läheisissään, heidänkin vapautumisessaan. Ihan hyvä!
Tuo romahtaminen on terveellistä ja tarpeellista, se on kuoriutumista niistä menneen jäljistä, joiden vankeina me olemme huomaamattamme eläneet. Pelot ovat kaikki vanhoja eikä yksikään niistä ole enää totta, emmekä voi olla edes varmoja siitä, että ne olisivat koskaan olleetkaan totta. Kaikki mielessä kannettu pelko on mielen kuvitelmaa, jumittuneita rakenteita, jotka saivat alkunsa traumaattisen pelästymisen hetkestä, jonka me syystä tai toisesta säilöimme alitajuntamme syvään mutaan. Ja sieltä ne hallitsevat meitä ja maailmaamme kunnes me jonain päivänä saamme niistä tarpeeksemme ja annamme niiden lopulta romahtaa…
 
Kaikki pelko on elukan pelkoa eli eläinkehomme luonnollisia reaktioita sen elämää uhkaaviin tilanteisiin. Koira pelkää kun se kohtaa vieraan koiran tai ihmisen, kissa pelkää kun se joutuu reviirinsä ulkopuolelle ja ihminen pelkää ihan mitä vain, sillä ihminen on täyttänyt mielensä peloilla ja antautunut niiden tuottamalle vihalle, surulle ja ahdistukselle. Kun koiraa pelottanut tilanne on ohi, se ravistelee itseään vapauttaakseen kehonsa pelon supistavista kemikaaleista ja jännityksistä. Mutta kun ihminen pelästyy, hän tunkee pelon jäljet syvälle mielensä pohjamutiin ja jää lopulta omien pelkojensa vangiksi. Hän uskoo pelkojen eli niistä syntyvien rajojen määrittävän hänen identiteettinsä, hän uskoo olevansa pelkojensa kooste eli pelkkä menneisyytensä varjo. Miten turhaa…
 
Ihminen itse on kuin kukka, joka on jäänyt kukkimatta. Rakkauden kukka, joka odottaa heräämistään pelon liimalla vahvistettujen suojalehtiensä sisällä. Ilon kukka, joka kuolee kerta toisensa jälkeen keskeneräisenä ja omien pelkojensa tukahduttamana. Ihminen on Elämä ihme, joka ei suostu omaa ihmettään ilmaisemaan eikä avautumaan sille ihanuudelle, joka hän todella on. Ihminen on pelon ahdistavaan leikkiin unohtunut Elämä Itse.
 
Ihminen on maailmansa luoja. Jokainen meistä luo jokainen hetki. Me heijastamme maailmamme valkokankaalle mielemme todellisuutta eli niitä ajatuksia, tuntoja ja pelkoja, jotka me olemme omaksemme valinneet. Me heijastamme maailmamme pintaan kaiken mieleemme varastoimamme, olivat ne sitten tietoisia tai tiedostamattomia tuntoja ja tietoja.
 
Jos et enää halua kokea ympärillämme näennäisesti kiristyvää pelon maailmaa, sinun on kohdattava itsessäsi kaikki ne pelon rakenteet, joita maailmasi sinulle niin armollisesti heijastaa. Voit kohdata ne yksitellen kun ne nousevat esiin maailmasi peilissä, silloin kun joku ne teoillaan tai sanoillaan mielessäsi herättää. Kiitä jokaista, joka nostaa esiin alitajuntasi pelkoja, sillä vain pintaan nostetut pelot sinä voit kohdata ne ilossa ja rakkaudessa. Tässä näkemisessä pelot sulavat pois ja vapautuvat mielesi vankilasta, sinäkin vapaudut.
 
Älä pelkää pelkojasi, sillä ne ovat vain kohtaamattoman menneisyytesi muistoja. Eivät muuta. Sinä et tarvitse muistojasi ollaksesi sinä, sillä sinä olet ikuinen Elämä Itse, joka uudistuu hetki hetkeltä ja jokaisella sydämenlyönnillä. Ole läsnä Elämässä, sillä se on sinun todellinen identiteettisi. Elämä Itse on meidän yhteinen identiteettimme, sinun ja minun. Elämä Itse on kaikki eikä sillä ole mitään huolta...