Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

RAHIKAISEN UUSIMMAT KIRJAT:

"Elämän kirja" ilmestyi lokakuun lopussa 2023. Vuotta aikaisemmin tapasin kylämme avantosaunalla nuoren naisen. "Elämän kirja" kuvaa suhteemme välittömyyttä ja siihen liittyvää syvää nähdyksi tulemista, jonka valossa ihmisyyteni perimmäiset ja alitajuntaan tungetut piirteet nousivat esiin ja kohdattaviksi. "Elämän kirja" paljastaa kaiken mahdollisen ja jäljelle jää vain rakkauden kaikkialle vapaasti virtaava valo.  

Kirjan hinta on 22 euroa ja siinä on 252 sivua.

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

 

 Kirja sisältää tekstejäni vuosilta 2021-22 ja se huipentuu pääsiäisenä tapahtuvaan kuolemaan ja ylösnousemukseen eli hetkeen jolloin kohtaan yhden syvimmistä varjoistani. Se haastaa myös lukijansa tulemaan esiin omien pelkojensa peiton alta ja astumaan iloon ja rakkauteen, joka on meidän kaikkien perimmäinen olemus.

Kirjan hinta €22,00 ja siinä on 296 sivua. 

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

 Samavika-Rahikainen luuli tämän kirjan saattavan hänen matkansa päätökseen eli polttavan pois sen pelon suojakuoren, jota hän on ikänsä kantanut. Se kyllä paljasti valon, joka meissä kaikissa on valmiina heräämään, mutta Rahikaisen matka ei vielä keväällä 2021 ollutkaan päätöksessään...

254 sivua

€22,00

TILAA KIRJA

TÄÄLTÄ! 

 

Viisas, herkkä ja kaunis kuvakirja kissoista ja Elämän ihmeestä. Kepeitä ja samalla syvältä luotaavia sekä ihan arkisia pohdintoja kissojen pyhän yksinkertaisuuden kautta.

96 sivua

€22,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus jota kaipaat odottaa, että saat kaipuusta tarpeeksesi ja annat lopulta rakkauden käydä lävitsesi. Rakkaus on sinä itse!

194 sivua

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus läpäisee ja kantaa kaiken, sinutkin. Vain sinun omat pelkosi estävät sinua kokemasta sen ikuista iloa.

200 sivua

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Paratiisi on ansa

Lisätty 08.12.2022
Olen kerran käynyt paratiisin portilla. Se oli korkean vaaleasta kivestä rakennetun muurin kyljessä. Raskas puinen portti, joka oli hieman raollaan. Portin raosta näkyi kultaisena hohtavia valkoisesta kivestä arabialaistyyppisiä tasakattoisia taloja. Sieltä kuului myös taivaallista laulua ja soittoa, joka houkutti minua, mutta käännyin pois. Minun oli vielä kohdattava ne mieleni kantamat pelot, jotka johdattivat minut tuolle portille.
Kuulin juuri, että alun perin ”paratiisi” tarkoittaa muureilla suljettua hedelmätarhaa, joita arabimaissa edelleenkin rakennetaan, jotta voidaan suojata kasveja ympäristön kuivuudelta ja tuulelta. Paratiisi on suljettu suojapaikka, jossa myös Aatamin ja Eevan kerrotaan kasvaneen.
 
Me kaikki kaipaamme jollain tasolla paratiisiin eli turvapaikkaan tämän ristiriitaisen ja haastavan maailman keskellä. Me haluamme löytää turvan, joka ei horju. Turvan, joka pysyy. Me haluamme takaisin paratiisiin, jossa meistä pidettiin huolta eli jossa saimme olla lapsen lailla viattomia. Sellaista paikkaa ei tästä maailmasta löydy, löytyy vain erilaisia paratiisikuvitelmia eli valheellisia paratiisin kaltaisia luomuksia.
 
Kaikki ideologiat lupaavat meille paratiisin, kun antaudumme viattomasti johtajiemme johdettaviksi. Kommunismi lupasi ja natsismi samoin, demokratia lupaa ja markkinavoimat lupaavat myös. Kaikki nuo johtajiemme lupaukset ovat harhaa, heidän omia kuvitelmiaan, joiden avulla he meitä paimentavat kuin lampaita. Meitä johdatellaan johtajiemme paratiisiin eli suljettuun ja helposti hallittavaan karsinaan, jossa me saamme olla viattomia lapsia kunnes meidät lahdataan isäntiemme iloksi. Paratiisi on ansa, johon me kaikki olemme oppineet kaipaamaan. Paratiisi on suuri kusetus.
 
Näin nähden oli ihan hyvä, että en tuolloin kerran käynyt sisään paratiisin houkuttavasta portista, vaan lähdin tutkimaan oman mieleni saloja eli elämääni rajoittaneita alitajuisia pelkoja. Niitä kerta toisensa jälkeen kohdattuani ja vapautettuani mieleni pyhästä tilasta, sinne on kasvanut rauhallisen luovuuden tila, enkä enää kaipaa takaisin paratiisin viattomaan vankilaan. Olen vapaa vaeltamaan ja luomaan rajallisista peloista ja muureista riippumatta. Olen jo perillä eikä minulta mitään puutu. Olen rajaton Elämä Itse ihmisen rajallisessa kaavussa. Ja kaikki on hyvin.