Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

NYT SAATAVANA UUDET KIRJAT:

 

 Rahikaisen viimeinen kirja saattaa hänen matkansa päätökseen eli polttaa pois sen pelon suojakuoren, jota hän on ikänsä kantanut. Se paljastaa valon, joka meissä kaikissa on valmiina heräämään.

€25,00

TILAA KIRJA

TÄÄLTÄ! 

 

Viisas, herkkä ja kaunis kuvakirja kissoista ja Elämän ihmeestä. Kepeitä ja samalla syvältä luotaavia sekä ihan arkisia pohdintoja kissojen pyhän yksinkertaisuuden kautta.

€25,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus jota kaipaat odottaa, että saat kaipuusta tarpeeksesi ja annat lopulta rakkauden käydä lävitsesi. Rakkaus on sinä itse!

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus läpäisee ja kantaa kaiken, sinutkin. Vain sinun omat pelkosi estävät sinua kokemasta sen ikuista iloa.

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakas lukijani, minä itse sinussa!

Lisätty 29.06.2021
Tämä on ihan hurjin ja tärkein juttu, minkä olen koskaan kirjoittanut! Ihan kipein ja suloisin paljastus, jonka olen koskaan uskaltanut kokea, nähdä ja vielä kirjoittaakin. Uhhuh…
 
Olen viime aikoina saanut matkata tässä ikuisuuden hetkessä yhdessä toisen kaltaiseni ja vertaiseni olennon kanssa, joka myös on päättänyt nähdä kaiken ja kääntää viimeisenkin kiven ja paljastaa oman mielensä syvimmät salat ja pelot. Hänen lempeässä peilissään ja rohkeassa yhteisessä jakamisessa olen tullut itselleni hetki hetkeltä aina vain enemmän näkyväksi.
 
Ensin tajusin syvästi miten minusta ja hänestä kumpuava viaton ja vapaa ilo todella on kaikkien elävien olentojen perimmäinen luonto, se mitä me kaikki oikeasti olemme. Olemme vain kukin omalla yksilöllisellä tavallamme kietoneet ilomme pelon, surun, ahdistuksen ja muiden tummien tuntojen peittoon. Mutta totta on vain ilo, kaikki muu on vain hetken kuvitelmia ihmisen omassa yksinäisyydessään kieppuvassa mielessä.
Tajusin myös, että tuossa ilossa haluan olla kiltti ja rehellinen kaikille kohtaamilleni olennoille eli jakaa tuota iloa, joka on ainoa todellinen tunne pelon harhasta syntyneiden varjojen keskellä. Ja huomasin, että pystyn siihen, että ihan oikeasti voin olla ystävällinen ja hyväntahtoinen kaikille niille ihmisille ja muille olennoille, joita kohtaan elämäni hetkissä.
 
Mutta tänä aamuna tajusin, että yksi suuri mörkö oli jäänyt näkemättä ja kohtaamatta. Yksi sairaus ja pelosta kasvava ylimielisyys, jota en ollut omassa mielessäni osannut tai uskaltanut vielä nähdä. Ja se tuli näkyväksi vasta kun rakastava olento uskaltautui niin lähelle minua, että tuo hulluuteni eli se, jota miehuudeksi kutsutaan, heräsi ja näytti todelliset kasvonsa.
 
Olen monesti sanonut, että minun elämäni on ollut jatkuvaa omien varjojeni kohtaamista ja erityisesti niiden ilmiöiden kohtaamista, joita olen halveksinut tai joita kohtaan minulla on ollut ”luontaista” vastenmielisyyttä. Elämä vei minut 20 vuodeksi ruotsinsuomalaiseen maailmaan, jotta sain kulutettua mielestäni pois kaiken tuota kansanryhmää kokemani halveksunnan ja epäluulon. Sain samalla kulutettua pois kielellisen identiteettini suomalaisena ja löytää itseni käyttämieni kielten takaa. Sain myös yhdistettyä omassa olennossani suomalaisuuden maskuliinisia ja yksilöllisiä piirteitä suomenruotsalaiseen feminiinisyyteen ja yhteisöllisyyteen. Sain myös uuden oman kielen sekä ihanan tyttären, jonka äidinkieli ja äidin kieli on ruotsi.
 
Toinen vastaava valloitus toteutui, kun sain puoliksi saksalaisen vaimoni kautta tutustua ja lopulta oikein sukeltaa saksalaisuuden ytimeen, siihen joka edelleen kantaa syyllisyyttä natsien äärimmäisistä rikkomuksista inhimillisyyttä vastaan. Saksalaisuus on ihmisen rationaalisen älyn huipentuma koko maailman mitassa ja natsit vain omana aikanaan toteuttivat luontaisella tehokkuudellaan tuon ylimielisen älyn unelman kaiken ja kaikkien hallitsemisesta, sen saman joka juuri nyt koronapandemian avulla hakee äärimmäistä kukoistustaan koko maailman mitassa. Tuo sukellus näytti minulle, että minussakin – niin kuin kaikissa muissakin ihmisissä – asuu tuo sama pieni natsi, joka haluaa hallita toista ja toisia omien pelkojensa hallitsemiseksi. Tuo oivallus ei ollut helppo niellä, mutta silti tärkeä ja välttämätön. Ja juuri sen lopullinen avautuminen tapahtui tänä aamuna herätessäni.
 
Kolmas ja tärkein ”luontaisesti” vastenmielinen ja jollain tasolla halveksittava ilmiö, jonka sain näkyviini vasta ihan muutama päivä sitten rakastavan läheisyyden vapaudessa, on tietysti ollut minun eli miehen suhde naisiin, noihin toisiin ja ihmeellisen saavuttamattomiin olentoihin, jotka kanssamme tätä ihmisyyden tanssia tanssivat. Nainen on miehelle, ja varsinkin oman ylimielisen älynsä lumoissa maailmaansa hallitsevalle miehelle, outo ja kaoottinen arvoitus, joka houkuttaa ja kiehtoo, mutta pysyy jollain kummalla tavalla tavoittamattomissa, mysteerinä. Ja ihan rehellisesti katsoen minulla ei ole ollut muuta uraa kuin se, joka on syntynyt hakiessani tuon arvoituksen ratkaisua useammasta eri liitosta yli kolmenkymmenen vuoden ajan.
 
Tänä aamuna tajusin mikä ihan tavallinen kusipää mies minäkin olen ollut yrittäessäni tavoittaa ja hallita naisia miehisestä ylimielisyydestä, pelosta ja halveksunnasta käsin. Olin tehnyt niin kuin kaikki muutkin isot ja pienet natsit läpi maailmanhistorian, yrittänyt hallita pelkäämääni rajattomuutta oman ylimielisen älyni rajallisin keinoin. Olin yrittänyt jotain, joka ei koskaan voi toimia. Ei koskaan.
Naiseus on rajattomuuden rakastava syli, jossa kaikki elämä tapahtuu. Miehuus on rajattomuutta muokkaava tahto ja äly, joka omaan ylimielisyyteensä sairastuneena on epätoivoisesti koettanut hallita kaikkea elävää ja kaikkea rakastavaa eli sitä mitä äly ei voi itse ymmärtää. Ja tämän hulluuden ja sisäisen taiston luomassa ristiriitaisessa maailmassa me juuri nyt elämme. Minäkin elän.
 
Ratkaisu ei ole miehen tai naisen voitto tai häviö, vaan niin miehisen kuin naisellisenkin hulluuden paljastumisessa ja siitä luopumisessa. Vain minä voin nähdä oman hulluuteni läpi, vain sinä voit luopua omastasi. Vain näkemällä itsesi ja toisenkin rehellisesti ja kiltisti rakkauden silmin ja käyttämällä sitten älysi kirkkaana välähtävää miekkaa poistaaksesi kaiken sen, mikä tuota ihanuutta sinussa itsessäsi uhkaa, sinä ja sinun maailmasi voi todella muuttua.
 
Olen perillä ihmisyyteni ytimessä eli omassa luontaisessa ilossani ja rakkaudessani, kun kaikkien näennäisten vastakohtien eli miehuuden ja naiseuden sekä kaiken hyvän ja pahan taistelu päättyy minun mielessäni. Vain omaa mieltäni voin, pystyn ja saan hallita älyni kirkkaasti välähtävällä miekalla. Kaikki muu on rakkauden rajoittamattomassa sylissä, siinä josta kaikki naiset, jotka koskaan ovat lähelleni uskaltautuneet, ovat parhaansa mukaan koettaneet minua muistuttaa. Vasta nyt kuulin, ymmärsin ja tunsin, miten ylimielisesti minäkin olin syyttänyt heitä ja hylännyt heidät pitäen heitä syyllisinä siihen, että minä en miehuuteni harhaluuloista käsin ole osannut heitä rakastaa ja ottaa oman rakkauteni äärettömään syliin.
 
Olen pahoillani, olen syvästi pahoillani, että olen kerta toisensa jälkeen kieltäytynyt lähelleni uskaltautuneiden naisten tarjoamasta ihmeestä. Heidän syvin halunsa ja kaipauksensa on aina ollut tulla nähdyksi kokonaisina ja vertaisina olentoina, ihan niin kuin minunkin on ollut. Mutta koska olen kuvitellut rakkauden lähteen heihin ja kieltänyt sen itsessäni, olen jäänyt kaipaamaan heiltä sitä rakkautta, jota he ovat kaivanneet minulta. Ja näin olemme tukahtuneet yhteisen kaipauksemme kurimuksessa, jossa minä olen kerta toisensa jälkeen kieltäytynyt olemasta se rakkaus, jota itsekin kaipaan.
 
Tätä kaikkea itkin tänä aamuna kiitollisuuden kyyneleiden valuessa poskilleni. Tätä kaikkea itkin ja samalla iloitsin siitä ihmeen ja rakkauden avautumisesta, joka minussa tuolloin lähti liikkeelle. Olen aiemmin kuvitellut tulevani joskus perille ja jopa kuvitellut tulleeni perille, mutta nyt tiedän, että rajattoman rakkauden avautumisella ei voi olla mitään rajaa. Ihminen on ihmeellisen älyn ja rajattoman rakkauden luova liitto sinussa ja minussa ikuisesti ja aina, ja vain juuri nyt. Amen.