Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

NYT SAATAVANA UUDET KIRJAT:

 

 Rahikaisen viimeinen kirja saattaa hänen matkansa päätökseen eli polttaa pois sen pelon suojakuoren, jota hän on ikänsä kantanut. Se paljastaa valon, joka meissä kaikissa on valmiina heräämään.

€25,00

TILAA KIRJA

TÄÄLTÄ! 

 

Viisas, herkkä ja kaunis kuvakirja kissoista ja Elämän ihmeestä. Kepeitä ja samalla syvältä luotaavia sekä ihan arkisia pohdintoja kissojen pyhän yksinkertaisuuden kautta.

€25,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus jota kaipaat odottaa, että saat kaipuusta tarpeeksesi ja annat lopulta rakkauden käydä lävitsesi. Rakkaus on sinä itse!

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus läpäisee ja kantaa kaiken, sinutkin. Vain sinun omat pelkosi estävät sinua kokemasta sen ikuista iloa.

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Satu A:sta ja B:stä jotka halusivat valloittaa maailman

Lisätty 19.04.2021
Olipa kerran mies, joka halusi voittaa kaikki muut ja tulla maailman mahtavimmaksi hallitsijaksi. Itse asiassa näitä miehiä on ollut ihmiskunnan historiassa monta ja kukin heistä on tehnyt parhaansa valloittaakseen koko tuntemansa maailman. He ovat valloittaneet ja ylläpitäneet valloituksiaan aikansa, kunnes joku heitä vielä mahtavampi on valloittanut heidän valtakuntansa omaa unelmaansa jahdatessaan. Tai sitten heidän kaikkien kovasti pelkäämä kuolema on valloittanut heidät jolloin heitä rahoittaneet ja heistä hyötyneet anonyymit raharuhtinaat ovat taas kerran korjanneet sadon...
 
Haluan kertoa kahdesta näistä maailmanvalloittajista eli A:sta, joka on viime vuosisadan tunnetuin ja pahamaineisin heistä, sekä B:stä, joka juuri nyt tekee parhaansa toteuttaakseen tuon ylimielisen ihmisen ikiaikaisen kuvitelman tulla koko maailman yksinvaltiaaksi ja herraksi.
Ensin muutama sana A:sta, joka oman ankaran ja epäreilun lapsuutensa koulimana oli mies oikealla paikallaan kun hänen tuleva isänmaansa ensimmäisessä suursodassa kokemiensa nöyryytysten jälkeen kaipasi kostoa ja uutta uljasta tulevaisuutta. Köyhissä oloissa kasvaneella A:lla oli puheenlahjat ja organisaattorin kyvyt sekä rahakkaiden piirien tuki niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin. Siksi hän oli mies oikealla paikalla unelmoimaan maailman valloituksesta.
 
Yhdessä hänelle uskollisten ihmisten kanssa A loi uuden uljaan ihmisrodun kuvitelman, jonka hän myi niin kansalleen kuin maailmalleenkin. Ja erityisesti hän myi sen maansa mahtaville rahamiehille, jotka näkivät hänen kauttaan mahdollisuuden lisätä omaa valtaansa ja vaurauttaan. A oli heille sopiva pelinappula, jolle he omien etujensa vuoksi antoivat tukensa. Aikansa parhaan teknologian ja taitavimman mediapropagandan avulla hän loi hallintokoneiston, joka taivutti kaikki kansalaiset hänen oman unelmansa palvelukseen. Ja se joka ei taipunut ajettiin pois maasta tai lopulta tuhottiin. Hän loi yhden ainoan totuuden diktatuurin.
 
Aluksi A:n hankkeet onnistuivat mainiosti ja niinpä hän ja hänen kansansa alkoivat uskoa omaan voittamattomuuteensa. Mutta lopulta hänen maailmansa rajat tulivat vastaan ja hän suorastaan pettyi kansaansa, joka ei sittenkään pystynyt hänen suurta unelmaansa toteuttamaan. Siksi hän ajoi sekä itsensä että kansansa itsemurhaan, siihen tuhoon ja kuolemaan, jota hän oli vastustajilleen tarjonnut ja jonka pelko lymysi hänen omankin valloitushalunsa takana. Hän olisi halunnut tulla kuolemaakin mahtavammaksi, mutta ei aivan onnistunut...
 
No, entä sitten tuo B? B kasvoi itsestään selvässä vauraudessa, jossa hänen oli jo varhain opittava kilpailemaan voitosta ja löytämään sen alan, jolla hän voi kasvaa maailman suurimmaksi ja mahtavammaksi. Hän oli älykäs ja taitava omien etujensa ajaja – eli esimerkillinen oman aikansa ihminen – ja pystyi tietotekniikan alalla luomaan lähes yksinvaltiaan aseman. Hän meni jopa niin pitkälle, että hänen ympäristönsä alkoi vastustaa hänen aina vain röyhkeämmäksi käyvää itsekkyyttään…
 
Tässä kriisitilanteessa hän keksi muuttaa strategiaansa. Hän käänsi itsekkyytensä näennäiseksi vastakohdakseen eli hyväntekeväisyydeksi alkamalla lahjoittaa valtavia summia rahaa erilaisiin terveydenhuollon hankkeisiin, joista tosin osa oli itse asiassa hänen omia yrityksiään tai hankkeita, jotka hyödyttivät hänen omia yrityksiään. Se oli taitava silmänkääntötemppu, jonka vaikutukset levisivät laajalle, sillä hän lahjoitti samanaikaisesti valtavia summia myös maailman suurille mediataloille, jotka muuttivatkin häntä koskevan uutisointinsa hyvin myönteiseksi. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat…
 
Hyväntekijänä B hakeutui lääketeollisuuden pariin, jossa kaikkein suurimmat voitot ja jopa maailman valloituskin häämöttivät. A joutui aikanaan tukeutumaan sotateollisuuteen, joka nykyäänkin on suurin ja vaurain teollisuudenhaara, mutta lääketeollisuus seuraa tässä kilpailussa hyvänä kakkosena. Ja molempien käyttövoimana on ihmisten pelko, tuo kaikkien valtaa havittelevien perimmäinen työväline, jonka kautta ihmiset auliisti antavat valtansa sille, joka pystyy myymään itsensä tai tuotteensa heille pelastajana.
 
Sotateollisuus myy tuotteitaan parhaiten silloin kun ihmiset ja kansat pelkäävät vihollista, tuhoa ja kuolemaa. Ja lääketeollisuus myy tuotteitaan silloin kun ihmiset pelkäävät sairautta, vammoja ja kuolemaa. B yhdessä strategisten ystäviensä kanssa keksi, että nämä kaksi voidaan tavallaan yhdistää luomalla terveyssota eli sotatila, jossa pelon ruokkimana vihollisena on tauti, jonka torjumiseksi kaikki kansat ovat valmiit uhraamaan lähes kaikki resurssinsa ja ostamaan niitä tuotteita, joita B ja hänen ystävänsä olivat maailman pelastamiseksi valmiit myymään. Kuulostaa kaukaa haetulta ja mahdottomalta, eikö vain, mutta maailman valloittajaksi halajava on valmis vaikka mihin…
 
Valloitettuaan jo tietotekniikan valtakunnan B ymmärsi, että hän pystyi käyttämään tuota tietoa ja kokemusta hyväkseen luodakseen vieläkin tehokkaamman hänen viestiään monistavan mediakoneiston kuin A aikoinaan. Vain muutamien ihmisten käsissä oleva koko maailman kattava mediakoneisto söi jo hänen kädestään ja julisti auliisti hänen tahtoaan. Se mitä A sai aikaan omassa valtakunnassaan, oli vain pientä harjoitusta ja esimakua sille, mihin B pystyisi koko maailman tasolla. Hänellä näytti todella olevan mahdollisuus valloittaa koko maailma…
 
Tarvittiin vain sopiva tauti, ja mieluummin vielä kuviteltu sellainen, sillä eihän B kavereineen itse halunnut joutua todelliseen vaaraan! Tautia haettiin ja sitä kehiteltiin kissojen ja koirien, sikojen ja lintujen kanssa. Siihen liittyvä pelotuskoneistoa hiottiin kerta kerralta tehokkaammaksi. B keksi myös soluttautua maailman terveydestä vastaavaan elimeen lahjoittamalla sillekin valtavia summia rahaa, minkä perusteella hän ehdotti itselleen jopa itsenäisen valtion statusta tuon elimen hallinnossa. Sitä ei tosin muodollisista syistä voitu antaa, mutta hänen tahtonsa tuntuu muutenkin toteutuvan sen toimissa.
 
Kaikkein hienoin neronleimaus oli tuon suunnitellun maailmanlaajuisen taudin edellä muuttaa maailmanlaajuisen taudin määrittelyä. Emme tiedä oliko tämä idea B:n oma, mutta joka tapauksessa tuo maailmaa terveyttä johtava elin päätti, että maailmanlaajuisen taudin ei enää tarvitsee olla erityisen vaarallinen. Sen on vain levittävä kaikkialle – kuin mikä tahansa flunssa – jotta voidaan julistaa hätätila, jonka kautta tuo elin saa lähes diktatoriset valtuudet ohjata kaikkia jäsenmaitaan ohi niiden parlamentaaristen järjestelmien. Juuri tästähän B oli unelmoinutkin luodessaan oman yhden ainoan totuuden diktatuurinsa!
 
Juuri nyt me kaikki elämme tässä B:n ja hänen tukijoukkojensa kuvittelemassa maailmanvalloitussadussa, johon liittyvät myös hänen omaa valtakuntaansa tukevat ohjeet ilmastonmuutoksenkin hallitsemiseksi. Meistä kaikista satuhahmoista riippuu tämän sadun jatko ja loppu. Kaikissa oikeissa saduissa paha eli pelon avulla toisia oman valtansa alle alistanut saa palkkansa eli menettää lopulta monien ankarienkin taistelujen jälkeen asemansa.
 
Pelko menettää otteensa meistä satuhahmoista silloin kun me lopulta ylitämme sen asettamat sisäiset rajat ja kasvamme siihen luonnolliseen sankaruuteen ja rakkauteen, joka meille kaikille syntymälahjana kuuluu. Näin me valloitamme oman sisäisen maailmamme peloilta, joita väistääksemme olemme yrittäneet tuota ulkoista maailma hallita ja valloittaa aivan niin kuin A ja B:kin ovat yrittäneet. Lopulta tajuamme, että voimme olla oman maailmamme sankareita ja valloittajia eikä meidän tarvitse pakottaa ketään toista oman tahtomme alaisuuteen silloin, kun meidän ilomme, rakkautemme ja hyvinvointimme on meidän oman valtamme alla.
 
Haluammeko yhä elää todeksi A:n ja B:n ja muiden meille näkymättömien maailmanhallitsijoiden pelon ja valloituksen unelmaa vai olemmeko lopulta valmiit valitsemaan oman ilon, rauhan ja rakkauden unelmamme? Siinä kysymys, johon meidän kaikkien on itse omilla teoillamme ja tunteillamme vastattava. Eli mitä sinä oikein haluat? Mitä minä?