Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

RAHIKAISEN UUSIMMAT KIRJAT:

Uusin kirjani "Ilo on elämän tarkoitus" sisältää tekstejä viimeisen 9 kuukauden ajalta ja huipentuu pääsiäisenä tapahtuvaan kuolemaan ja ylösnousemukseen eli hetkeen jolloin kohtaan yhden syvimmistä varjoistani. Kirja haastaa myös lukijansa tulemaan esiin omien pelkojensa peiton alta ja astumaan iloon ja rakkauteen, joka on meidän kaikkien perimmäinen olemus.

Kirjan hinta €25,00 ja siinä on 296 sivua. 

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

 Samavika-Rahikainen luuli tämän kirjan saattavan hänen matkansa päätökseen eli polttavan pois sen pelon suojakuoren, jota hän on ikänsä kantanut. Se kyllä paljasti valon, joka meissä kaikissa on valmiina heräämään, mutta Rahikaisen matka ei vielä keväällä 2021 ollutkaan päätöksessään...

254 sivua

€25,00

TILAA KIRJA

TÄÄLTÄ! 

 

Viisas, herkkä ja kaunis kuvakirja kissoista ja Elämän ihmeestä. Kepeitä ja samalla syvältä luotaavia sekä ihan arkisia pohdintoja kissojen pyhän yksinkertaisuuden kautta.

96 sivua

€25,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus jota kaipaat odottaa, että saat kaipuusta tarpeeksesi ja annat lopulta rakkauden käydä lävitsesi. Rakkaus on sinä itse!

194 sivua

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus läpäisee ja kantaa kaiken, sinutkin. Vain sinun omat pelkosi estävät sinua kokemasta sen ikuista iloa.

200 sivua

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Tärkeintä on turvallinen läsnäolo

Lisätty 15.08.2022
Tänään kuunnellessani ystäväni Annen neuvovan erästä pariskuntaa tajusin, miksi omat avioliittoni olivat kariutuneet. Tuo pariskunta oli edellisenä päivänä pystynyt yhdessä kohtaamaan toisen osapuolen menneisyyden haasteet ja eheytymään yhteisessä ymmärryksessä, mutta tänään vanhat läheisiin ihmissuhteisiin liittyvät haasteet olivat vetäneet heidät takaisin pelkojen kurimukseen.
 
Anne neuvoi heitä kuuntelemaan toinen toisiaan niin, että kumpikin oli vuorollaan vakaa ja voimakas miehuus, joka pystyy kuulemaan toisen naisellisen herkkyyden kokemia vanhoja pelkoja ja ahdistuksia ilman reagoimista eli ilman että hänen omat vanhat haasteensa heräävät ja vaativat välitöntä kohtaamista. Näin naiseutensa haavoihin herännyt osapuoli voi luottaa toisen vahvuuteen ja purkaa omat vaivansa miehuuden turvallisessa sylissä. Ja kun hän on näin saanut rauhan oman menneisyytensä varjojen kanssa, hän voi sen jälkeen vuorostaan olla vakaa miehuus, joka ottaa vastaan toisen herkkyyden kantamat vanhat vaivat ja pelot. Näin molemmat eheytyvät ja heidän suhteensa syvenee ja vapautuu menneisyyden varjoista.
Omissa liitoissani minä en osannut olla vahva miehinen syli, joka reagoimatta ottaa vastaan ja sulattaa toisen herkkyyden kokemat pelot ja ahdistukset, sillä minun haavani oli vielä silloin niin vereslihalla, että vaadin omien vaivojeni kohtaamista samaan aikaan toisen haasteiden ollessa akuutisti läsnä. Näin ajauduimme kerta kerralta syvemmälle ristiriitoihin ja lopulta eroon toisistamme, koska tunsimme kumpikin, että tuohon toiseen ei voinut luottaa eikä hän pystynyt olemaan läsnä minulle ja minun vaivoilleni.
 
Tämä tuntuu olevan lähes kaikkien parisuhteiden perimmäinen haaste eli kyvyttömyys olla läsnä toisen vanhoille varjoille silloin, kun ne nousevat alitajunnasta haastamaan heidän suhdettaan ja rakkauttaan. Tämä oli ollut myös Samavika-Rahikaisen vaiva.
 
Huomasin myös, että olen harjoitellut juuri tätä samaa asiaa toimiessani useamman vuoden ajan sekä rikos- että naapuruussovittelijana. Sovittelijan roolissa minun tehtävänäni oli luoda turvallinen ja luottamuksellinen ilmapiiri, jossa molemmat osapuolet saivat vuorollaan kertoa vapaasti ja avoimesti omista kokemuksistaan samalla kun pidin huolen siitä, että kumpikaan ei lähtenyt syyttämään toista haasteellisesta tilanteesta vaan pysyi omissa tuntemuksissaan.
 
Yksi hienoimmista sovittelutapaamisistani oli sellainen, jossa kaksi naapurusta, mies ja nainen, olivat heti toisen muutettua samaan kerrostaloon joutuneet hakaukseen toistensa kanssa. He olivat ensimmäisestä kohtaamisestaan lähtien tulkinneet toisen toiminnan vihamieliseksi tai kiusaavaksi ja toinen heistä oli kahden vuoden kahnauksen jälkeen päätynyt tekemään toisesta rikosilmoituksen, jotta asiaan saataisiin ratkaisu.
 
Saapuessan sovitteluhuoneeseen nuo kaksi ihmistä istuutuivat pöydän ääreen mahdollisimman kauas toinen toisistaan ja halusivat tuskin katsoakaan toisiaan. Aloitimme sovittelun ja molemmat saivat vuorollaan kertoa vapaasti, mitä he tilanteessa kokivat. Ja minä pidin huolen siitä, että he eivät syytelleet toisiaan vaan kertoivat vain omista tunnoistaan.
 
Ehkä noin 1,5 tunnin kuluttua havaitsin huoneen ilmapiirissä muutoksen eli näin ensimmäisen hymyn kareilevan osapuolten kasvoilla. Tiesin välittömästi, että homma oli hoidettu ja loppu olisi vain yksityiskohtien viilaamista ja sovittelusopimuksen kirjoittamista. Ja kun sovittelu oli päättynyt nuo kaksi, jotka olivat kahden vuoden ajan vihanneet toisiaan, lähtivät melkein käsikädessä ja kevyesti jutellen ulos huoneesta. He olivat ylittäneet vihansa ja kohdanneet toinen toisensa ihmisinä. Sovittelu oli onnistunut.
 
Kaikissa ihmissuhteissa on kyse kohtaamisesta, läsnäolosta ja kuuntelemisesta. Sen tajuamisesta, että me kaikki olemme ihmisiä ja että meillä kaikilla on matkassamme oman menneisyytemme ratkaisemattomia ja kohtaamattomia haasteita, jotka molemmissa osapuolissa kaipaavat tulla kohdatuiksi.
 
Sekä naiset että miehet kantavat sekä naiseutta että miehuutta eli naiseuden herkkää ja rakastavaa syliä ja miehuuden suojelevaa voimaa. Olemalla vuorotellen toisillemme suhdetta kantava miehinen voima ja sitä kehittävä naisellinen herkkyys, me voimme auttaa toinen toisiamme vapautumaan menneisyytemme rasittavista taakoista, peloista, ahdistuksesta ja vihasta, joita aiemmin emme ole saaneet puretuiksi. Näin voimme yhdessä kasvaa miehenä ja naisena, ihmisinä kummatkin.