Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

NYT SAATAVANA UUDET KIRJAT:

 

 Rahikaisen viimeinen kirja saattaa hänen matkansa päätökseen eli polttaa pois sen pelon suojakuoren, jota hän on ikänsä kantanut. Se paljastaa valon, joka meissä kaikissa on valmiina heräämään.

€25,00

TILAA KIRJA

TÄÄLTÄ! 

 

Viisas, herkkä ja kaunis kuvakirja kissoista ja Elämän ihmeestä. Kepeitä ja samalla syvältä luotaavia sekä ihan arkisia pohdintoja kissojen pyhän yksinkertaisuuden kautta.

€25,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus jota kaipaat odottaa, että saat kaipuusta tarpeeksesi ja annat lopulta rakkauden käydä lävitsesi. Rakkaus on sinä itse!

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus läpäisee ja kantaa kaiken, sinutkin. Vain sinun omat pelkosi estävät sinua kokemasta sen ikuista iloa.

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

SAMAVIKA-RAHIKAINEN
 

Olen se kuuluisa Samavika-Rahikainen, se jonka syntisyyteen vedoten helpotamme omaa oloamme tehtyämme taas joitain typeryyksiä eli: ”Samavika Rahikaisella!” Minä kannan kaikki maailman synnit eli minussa todellakin on mahdollisuus kaikkeen inhimilliseen sairauteen, hulluuteen ja pelkoon samoin kuin minussa on myös kaikki inhimillinen ilo, viisaus ja rakkauskin. Kaikki riippuu siitä mitä tässä pyhässä nykyhetkessä – eli juuri nyt – valitsen. Kaikki kasvaa tästä hetkestä, aina!

Olen murrosikäisestä saakka halunnut ratkaista ihmisen arvoituksen eli halunnut löytää puhtaan ja jäännöksettömän tavan kohdata kaikki ne haasteet, jotka ihmistä tässä maailmassa piinaavat. Jollain tasolla olen tiennyt, että sen täytyy olla mahdollista, vaikka ihmiset minua tuollaisesta mahdottoman tavoittelemisesta varoittelivatkin: ”Kuinka nyt sinä siihen pystyisit kun ei kukaan muukaan! Hulluksi sinä tulet, tai juopoksi! Hei, älä yritäkään!” 

Ja silti minun oli yritettävä ja lyötävä kerta toisensa jälkeen päätäni maailmani tiiliseinään, kunnes lopulta tajusin muuranneeni sen ihan itse omien alitajuisten pelkojeni tiilistä, jotka oman luovan voimani laasti yhdistää. Minun maailmani onkin omien ajatusteni ja tunteitteni heijastus. Se oivallus antoi minulle voiman ja mahdollisuuden aloittaa noiden pelon tiilien purkamisen menneisyyteni synkästä ja ahdistavasta muurista. Siitä vapahtumisen työstä kerron ja siihen sinuakin rohkaisen. Sinäkin voit vapahtua menneisyytesi vankilasta. Ja vain sinä voit sen tehdä, sillä minä voin vain muistuttaa sinua omasta luovasta voimastasi, eli Elämästä Itsestään sinussa, ja minussa. 

Minun vapahtumiseni portaani ovat pitkät ja olen kirjoittanut niitä esiin jo lähes 40 vuoden ajan. Opiskellessani historiaa Helsingin yliopistossa 1980-luvun alussa kirjoitin pro gradu -tutkielman nimeltä ”Ihmisen elämä ja historia”. Se sisälsi minun historiani sikerminä isäni ja äitini runoja, historiallisia tutkielmiani sekä kaksi kuuluisan fyysikon David Bohmin ajatuksia peilaavaa pohdintaa maailmankaikkeuden rakenteesta ja ihmisen osasta siinä. 

Vuonna 1988 ollessani Savon Sanomien sunnuntaikolumnisti julkaisin ensimmäiset kolme kirjaani ”Ajatuksen hatara maailma”, ”Elämän outo kulku” ja ”Puheita pojalleni”, jotka saivat mitä mainioimman vastaanoton. Helsingin Sanomat arvosteli ne ja Suomen Kuvalehti teki minusta Hän-haastattelun. Ja muut lehdet seurasivat perässä. 

Kiersin ympäri maata puhumassa mitä moninaisimmissa tilaisuuksissa ja menestyin, kunnes heräsin kauniin viestini ja elämäni käytännön ristiriitaan. En näet osannut elää oman elämäni arjessa todeksi kaikkea julistamaani kaunista. Koin valehtelevani ja vetäydyin vähitellen julkisuudesta ja jatkoin oman alitajuisen valheeni tutkimista. 

Se johti minut 20 vuodeksi suomenruotsalaiseen maailmaan ja lopulta Ahvenanmaalle, jossa suomalaiseksi yksinäiseksi sudeksi syntyneenä opiskelin yhteisöllisyyden ja toisen huomioimisen taitoja. Jatkoin toki kirjoittamista ja julkaisin matkallani mm. kirjat ”Rakkauden äänetön laulu”, "EU vai elävä maailma”, ”Alussa on ajatus”, ”Rakkauden ja kuoleman kohtaaminen” sekä ”Kun miehen sydän avautuu”. 

Julkaistuani tuon viimeisimmän kirjan syksyllä 2016 olin tuon opintieni käynyt. Muutin Sastamalan Karkkuun suomalaisuuden sydänmaille kohtaamaan omassa rauhassa ja ykseydessä kaiken vielä kohtaamatta jääneen. Olen siellä saattanut elämäntyöni päätökseen ja kirjoittanut kuin Samavika-Rahikaisen lopputyönä teokset ”Pelon tuolla puolen” ja ”Olet rakkaus jota kaipaat”. Siinä se! 

Minua ei ole koskaan kiinnostanut raha tai uranluominen, vaan totuuden tunnistaminen kaikkien niiden varjojen takaa, jonne se niin maailmassamme kuin minunkin mielessäni on peitetty. Olen halunnut tietää ja ymmärtää, ja etsinyt vimmaisesti rakkautta useammastakin avioliitosta ja viiden lapsen isyydestä. 

Lopulta saatuani kasvattaa kuopukseni siihen vapauteen, jonka meille kaikille soisin, mutta johon en vanhempia lapsiani vielä osannut kasvattaa, sain itsekin vapautua omista peloistani ja varjoistani. Tuo vapahtumisen hetki oli huiman ilon ja autuuden tulva, jota jotkut lähimmäiseni jopa hulluudeksi kuvittelivat. Se on nykyisen elämäni perusvire, laulu jonka maailman syntytekstissä kerran kuvasin näin: ”Alussa oli ilo, joka lauloi ja loi.” 

Olen alussa ja lopussa. Olen perillä ikuisuudessa.