Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

RAHIKAISEN UUSIMMAT KIRJAT:

Uusin kirjani "Ilo on elämän tarkoitus" sisältää tekstejä viimeisen 9 kuukauden ajalta ja huipentuu pääsiäisenä tapahtuvaan kuolemaan ja ylösnousemukseen eli hetkeen jolloin kohtaan yhden syvimmistä varjoistani. Kirja haastaa myös lukijansa tulemaan esiin omien pelkojensa peiton alta ja astumaan iloon ja rakkauteen, joka on meidän kaikkien perimmäinen olemus.

Kirjan hinta €25,00 ja siinä on 296 sivua. 

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

 Samavika-Rahikainen luuli tämän kirjan saattavan hänen matkansa päätökseen eli polttavan pois sen pelon suojakuoren, jota hän on ikänsä kantanut. Se kyllä paljasti valon, joka meissä kaikissa on valmiina heräämään, mutta Rahikaisen matka ei vielä keväällä 2021 ollutkaan päätöksessään...

254 sivua

€25,00

TILAA KIRJA

TÄÄLTÄ! 

 

Viisas, herkkä ja kaunis kuvakirja kissoista ja Elämän ihmeestä. Kepeitä ja samalla syvältä luotaavia sekä ihan arkisia pohdintoja kissojen pyhän yksinkertaisuuden kautta.

96 sivua

€25,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus jota kaipaat odottaa, että saat kaipuusta tarpeeksesi ja annat lopulta rakkauden käydä lävitsesi. Rakkaus on sinä itse!

194 sivua

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus läpäisee ja kantaa kaiken, sinutkin. Vain sinun omat pelkosi estävät sinua kokemasta sen ikuista iloa.

200 sivua

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

KIRJAKÄTILÖ


Kirjakätilönä autan mielelläni erilaisten kirjojen synnyttämisessä. Tämä työ alkoi kirjallisuudentutkija Immo Pekkarisen otettua minuun yhteyttä. Seuraava hieman lyhentämäni Immon teksti kertoo mainiosti siitä mitä teen ja miten toimin kirjakätilönä.

”Vuonna 2009 otin ensimmäisen kerran yhteyttä Klaus Rahikaiseen mielessä pitkään kypsytelty ajatus Kalevi Rahikaisen koottujen runojen toteuttamisesta. Tiesin, että projekti tulisi olemaan vaativa sekä aineiston kokoamisen, runojen asemoinnin, virheettömän oikoluvun sekä täsmällisyyttä edellyttävän taittamisen osalta.

Lopputuloksessa näkyi ja tuntui Klausin kokemus kirjan tekemisessä – hänen omakustanteina 80-luvulta asti julkaisemansa kirjat ovat olleet aina laadukkaita ja viimeisteltyjä.

Itse olen käännöstöiden vuoksi opiskellut oikeakielisyyttä, ja kysyessäni Klausilta oliko hänellä takanaan vastaavia opintoja (tämä tapahtui luettuani hänen 80-lopulla laatimansa pro gradu -työn), hän yllätyksekseni vastasi kielteisesti. Tästä huolimatta saa harvoin lukea niin selkeää ja kaunista proosaa – suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi – kuin Klausin proosateoksissa. Klausilla on kirjoittamisen suhteen luontainen tai peritty lahja.

Vuonna 2017 syksyllä rohkenin lähettää Klausille arvioitavaksi romaanikäsikirjoitukseni Kuolleen meren kristallit. Olin varautunut odottamaan vastausta pitkäänkin – tekstiä oli noin 350 sivua. Vain muutaman päivän kuluttua sain Klausilta kuitenkin palautteen, mikä todisti, että hän oli lukenut käsikirjoituksen paitsi tarkasti eli kirjoitusvirheitä korjaten myös ajatuksella: hän kyseenalaisti – oikeutetusti – muutaman kohtauksen uskottavuuden.

Kirjoittajalle mikään ei ole niin elintärkeää kuin se, että joku ymmärtää. Ja ymmärtäminen edellyttää laajaa näkemystä ihmisestä, yhteiskunnasta, maailmasta ja elämästä.

Klausilla on kyky lukea ihmisiä ja elämää – ja tämän ohella tekstejä. Romaanini painokuntoon saattamisessa oli ilahduttavaa todeta, että ”nyt asiat sujuvat”. Prosessi oli turvallisissa käsissä, kätilö toimessa, ja asiat valmistuivat ripeästi, mutta luonnollisessa tahdissaan. Kiitokset monitaitoiselle Klausille hienosta yhteistyöstä.

Uskon ja toivon, että Klausin avustuksella päivänvaloon saatetaan vielä monen kirjoittajan alunperin yksinäisyydessä kypsyttelemät hengentuotteet – asian edellyttämällä rakkaudella.”

 
Jos sinulla on kirjaidea tai käsikirjoitus, joka tarvitsi kätilön varmoja käsiä valmistuakseen, voit ottaa yhteyttä ja tutkia voisinko minä olla se oikea. Palkkiosta sovimme yhdessä työn laajuudesta riippuen ja se on vähintään muutaman satasen luokkaa.

Seuraavassa muutamia kirjoja, joita olen saanut kätilöidä:

Juha Vainio:
Elämä on sellaista

Juhan kirjaa oli hauskaa olla mukana viimeistelemässä kesällä 2020. Tarkka ja
terävä maailman havainnoija ja näkijä, jonka silmiltä ei mikään jää huomaamatta.
Viisasta ja herkkääkin.

Tilaa kirja täältä

Seppo Joutsemo:
Maailma joka saattaa olla

Seppo on vääräleuka, jonka eläväisessä mielessä kaikki näkyy vähän oudosti ja mieltä herkistyttävästi. Oli hienoa olla kesällä 2020 mukana etsimässä teksteille parasta muotoa ja löytää jostain oivalluksen pilvestä vielä sille sopiva nimikin.

Tilaa kirja täältä

.

Nanna Vänttinen:
Lennä, outo lintu!

€20,00

Nannan kanssa tapasimme pari vuotta sitten Tuhkimotarinoiden filmausten yhteydessä. 
Hän etsi apua kirjansa loppuunsaattamiseen ja minä istuin siinä vierellä. Siitä alkoi yhteistyö, jonka puitteissa minä loin kokonaishahmon Nannan herkille ja avoimille teksteille, jotka johdattelivat hänet hulluuden ja kuoleman rajoille, ja sieltä ylös. Kirja ilmestyi keväällä 2020.

Tilaa kirja täältä.

.

Immo Pekkarinen:
Kuolleen meren kristallit

Hämmentävän hieno ja herkkä kuvaus mielen jähmettymisestä ja avautumisen aavistuksesta. Yksityiskohtainen ja kaunis kieli tekee vaikutuksen, poraa syvälle. Herkät kuvat laajentavat yksilön tuskan kuvan yleiseksi ja yhteiseksi. Immo tuli tutuksi isäni Kalevin runokirjaa kootessamme.

Lue lisää kirjasta täältä

Kalevi Rahikainen:
Itse metsäni pohjoinen – kootut runot

Immo Pekkarisen innoituksesta koottu kaunis ja voimakas kirja, joka sisältää kaiken Kalevi Rahikaisen kirjoina julkaistun runotuotannon, paljon muita tekstejä hänen matkaltaan sekä myös kuvia hänen vaikuttavista maalauksistaan.
Tässä ovat minun matkani kirjalliset ja henkiset juuret, eli se työ mitä minä olen omalla tavallani jatkanut. Kalevin tuotantoon voit tutustua Immon kokoamilla teemasivuilla