Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

RAHIKAISEN UUSIMMAT KIRJAT:

Uusin kirjani "Ilo on elämän tarkoitus" sisältää tekstejä viimeisen 9 kuukauden ajalta ja huipentuu pääsiäisenä tapahtuvaan kuolemaan ja ylösnousemukseen eli hetkeen jolloin kohtaan yhden syvimmistä varjoistani. Kirja haastaa myös lukijansa tulemaan esiin omien pelkojensa peiton alta ja astumaan iloon ja rakkauteen, joka on meidän kaikkien perimmäinen olemus.

Kirjan hinta €25,00 ja siinä on 296 sivua. 

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

 Samavika-Rahikainen luuli tämän kirjan saattavan hänen matkansa päätökseen eli polttavan pois sen pelon suojakuoren, jota hän on ikänsä kantanut. Se kyllä paljasti valon, joka meissä kaikissa on valmiina heräämään, mutta Rahikaisen matka ei vielä keväällä 2021 ollutkaan päätöksessään...

254 sivua

€25,00

TILAA KIRJA

TÄÄLTÄ! 

 

Viisas, herkkä ja kaunis kuvakirja kissoista ja Elämän ihmeestä. Kepeitä ja samalla syvältä luotaavia sekä ihan arkisia pohdintoja kissojen pyhän yksinkertaisuuden kautta.

96 sivua

€25,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus jota kaipaat odottaa, että saat kaipuusta tarpeeksesi ja annat lopulta rakkauden käydä lävitsesi. Rakkaus on sinä itse!

194 sivua

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

Rakkaus läpäisee ja kantaa kaiken, sinutkin. Vain sinun omat pelkosi estävät sinua kokemasta sen ikuista iloa.

200 sivua

 €20,00

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ

 

BLOGI

 - Huom! Klausin englanninkielinen blogi A Godseed Sprouting löytyy täältä - 

- Ja joitain yhteiskunnallisia tekstejä täältä -

Hylkäämisen haava

Lisätty 23.08.2022
Kerroin jokin aika sitten vasemmasta kantapäästäni, jonka iho helposti paksuuntuu ja halkeilee. Kutsuin sitä omaksi Akilleen kantapääkseni eli heikoksi kohdaksi muuten kuolemattomassa olennossani.
 
Sain teiltä, rakkaat lukijani, monia hyviä neuvoja siitä miten kantapäätäni voisi hoitaa. Otin ne kaikki vakavasti pohdittavakseni, mutta sitten viime viikolla sain viestin, joka osui syvälle ja jäi resonoimaan mieleeni...
Lue kokonaan »

Tee mitä sinun täytyy tehdä

Lisätty 22.08.2022
Jokaisen ihmisen ytimessä on Elämä Itse, joka haluaa vain leikkiä luomisen leikkiä ja kukoistaa jokaisen elävän olennon kautta. Jokainen ihminen on Elämä Itse, kaikkeus etsimässä suurinta mahdollista iloa, onnea ja hyvinvointia Ykseyden rakastavassa sylissä. Jokaiselle ihmisellä on kaikki valta oman elämänsä suhteen, yksinoikeus päättää kulloisistakin tunteistaan, ajatuksistaan ja luomisen suunnistaan. Jokainen ihminen on kaikkivaltias ja ainoa oman maailmansa valtias.
 
Jokainen ihminen on eksynyt, unohtanut oman suuruutensa, oman valtansa ja voimansa. Jokainen ihminen on lähtenyt etsimään kieltämäänsä iloa ja rakkautta noilta toisilta kaltaisiltaan itsensäkieltäjiltä. Jokainen itsensäkieltäjä kokee olentonsa vajavaiseksi, puolikkaaksi ja puutteenalaiseksi. Siksi hän koettaa kahmia valtaa, voimaa, kunniaa, arvostusta tai rakkautta noilta toisilta itsensä vajavaisiksi kokevilta. Kaikki koettavat eikä kukaan saa, sillä kaikki valta, voima ja kunnia on jo meissä kaikissa. Se on ihmeellinen Elämä Itse jokaisen ihmisen sisimmässä, jota ei etsimällä löydä eikä kaipaamalla tavoita. Elämän löytää vain sille antautumalla.
Lue kokonaan »

Ooks sä aikuinen?"

Lisätty 18.08.2022
Tapasin joitakin kuukausia sitten yhteisen ystävämme välityksellä erään elämäänsä pohtivan nuoren naisen. Hän kysyi minulta ensitöikseen: ”Mitä on aikuisuus”? Vastasin, että aikuisuus on sitä, että on vapautunut siitä henkisestä perinnöstä, jonka saimme vanhemmiltamme heidän lähettäessään meidät kuin raketin omalle ihmisyyden kiertoradallemme. Että olemme kiitollisuuden kautta vapautuneet niistä lapsuuden tajuisista ja alitajuisista muistoista, jotka ensin tuntuivat taakoilta ja rajoittivat valintojamme, omaa ihmisyyttämme. Hän kuunteli ja kysyi sitten uuden kysymyksen: ”Ooks sä aikuinen?”
 
Pohdin asiaa hetken ja vastasin: ”Joo, alan mä vähitellen olla.” Mihin hän tokaisi: ”No, sitten sä oot jo melkein aikuinen, sellaine semiaikuinen!” Niin saatan ollakin…
Lue kokonaan »

Omituisten otusten kerho

Lisätty 17.08.2022
Mulla on ihan ihmeellisiä ystäviä, sellasia jotka tajuu puolesta sanasta mitä tarkoitan ja sanoo suoraan jos toinen puoli sanasta heidän mielestään tuntuu oudolta tai kummalliselta. Ja sit voidaan jatkaa jutustelua, pohtia yhen hetken aikana kaikki maailman syvimmät jutut peloista autuuteen ja mennä yli kaikkien rajojen, oletusten ja normien. Mikään ei ole muuta kuin ihmetystä, ei hyvää eikä pahaa, vaan mahdollisuus nähdä ja kohdata ilossa ja ymmärryksessä. Ihan vitun moraalitonta menoa, ja tosi hauskaa!
 
Kun kaks ihmistä pohtii yhteistä maailmaansa tällasessa rajoittamattomassa viattomuudessa ja ihmetyksessä, kaikki on kummasti mahdollista ymmärtää, siis ihan kaikki. Eilenkin me tajuttiin yhdessä, että ei oo mitää työ- ja vapaa-aikaa, sillä me ollaan joka hetki vapaita valitsemaan miten me maailmaamme ja lähimmäisiimme suhtaudumme ihan riippumatta siitä, ollaanko me töissä, vapaalla tai unessa. Me ollaan vapaita just nyt, ja aina vain nyt! Ei koskaan vasta illalla tai viikonloppuna tai eläkkeellä. Just nyt!
Lue kokonaan »

Vain valhe kuolee

Lisätty 16.08.2022
Saatoit huomata tässä pari päivää sitten, kun kirjoitin että enää tiedä mitä kirjoittaa. Koin jonkinlaisen kuoleman tajutessani, että jokin kirjoittamisessani mätti eli ei ollut tasapainossa. Jäin pohtimaan – ja pian huomasin, että kirjoittamisessani oli viime päivinä ollut jokin vimmaisuus, jokin näyttämisen halu ja härnäyskin. Jokin valhe, jonka olikin syytä kuolla.
 
Sain näkyviin hienoisen halun tulla nähdyksi, kuin alitajuisen kaipauksen jäänteen. Ja kun ystäväni Timo eilen puhelimessa kertoi nähneensä, miten olin viime päivinä johonkin kriittisen kommenttiin reagoiden koettanut vimmaisesta tuoda näkyviin oman näkökulmani ja kirjoittanut enemmän kuin oli tarpeen, tuo oma valheeni nousi todella kauniisti esiin. Oma haluni kukkia toisten silmissä, mitä ei tarvita, sillä riittää, että kukin Elämän rakastavassa sylissä. Yksikään kukka Elämän ihmeellisellä kukkaniityllä ei koskaan kilpaile toisten kukkien kanssa, vaan tekee vain parhaansa avautuakseen täysin omaan ihanuuteensa ja voimaansa. Siinä se – ihmisenkin elämän tarkoitus.
Lue kokonaan »

Minun maailmani

Lisätty 15.08.2022

Minun maailmani on yksinkertainen. Kaiken takana, edessä, keskellä ja ympärillä on Ykseys, rakastava Kaikkeus, jonka sylissä kaikki meidän aineelliset ja ajalliset leikkimme syntyvät ja kuolevat. Kaikki meidän leikkimme ovat katoavaisia ja ohimeneviä, kaikki se mihin me niin kovasti satsaamme ja jonka puolesta me lähes loputtomasti kärsimme ja taistelemme. Kuin lasten leikkejä Ikuisuuden meren hiekkarannalla, leikkejä jotka myrskyaalto kerran putsaa pois…

 
Kaikki tämän aineen hiekkarannan rakenteet syntyvät atomeista eli paikoilleen kieppumaan kiepsahtaneista ikuisuuden aalloista, joista syntyy aineen vaikutelma eli kuvitelma pysyvyydestä. Näin vaikka ainoastaan nuo ikuisuuden aallot, jotka ovat kiepsahtaneet atomeiksi ja aineeksi, ovat pysyviä ja kaikki niistä syntyvä on hetkellistä ja ohimenevää. Tämä koskee kaikkea meidän maailmassamme, ja myös meitä itseämme.

 

Lue kokonaan »

Tärkeintä on turvallinen läsnäolo

Lisätty 15.08.2022
Tänään kuunnellessani ystäväni Annen neuvovan erästä pariskuntaa tajusin, miksi omat avioliittoni olivat kariutuneet. Tuo pariskunta oli edellisenä päivänä pystynyt yhdessä kohtaamaan toisen osapuolen menneisyyden haasteet ja eheytymään yhteisessä ymmärryksessä, mutta tänään vanhat läheisiin ihmissuhteisiin liittyvät haasteet olivat vetäneet heidät takaisin pelkojen kurimukseen.
 
Anne neuvoi heitä kuuntelemaan toinen toisiaan niin, että kumpikin oli vuorollaan vakaa ja voimakas miehuus, joka pystyy kuulemaan toisen naisellisen herkkyyden kokemia vanhoja pelkoja ja ahdistuksia ilman reagoimista eli ilman että hänen omat vanhat haasteensa heräävät ja vaativat välitöntä kohtaamista. Näin naiseutensa haavoihin herännyt osapuoli voi luottaa toisen vahvuuteen ja purkaa omat vaivansa miehuuden turvallisessa sylissä. Ja kun hän on näin saanut rauhan oman menneisyytensä varjojen kanssa, hän voi sen jälkeen vuorostaan olla vakaa miehuus, joka ottaa vastaan toisen herkkyyden kantamat vanhat vaivat ja pelot. Näin molemmat eheytyvät ja heidän suhteensa syvenee ja vapautuu menneisyyden varjoista.
Lue kokonaan »

Tulla nähdyksi vai nähdä itsensä?

Lisätty 14.08.2022
Istuin sohvassa aamujuoma kädessäni ja hiljennyin kuuntelemaan mieleni syvyyttä. Mitä tehdä tänään? Mistä kirjoittaa?
 
Hetken päästä mieleeni nousee ajatus monista avioliitoistani ja urastani aviomiehenä. Siitä voisin kirjoittaa ja joku lukijoistani oli jokin aika sitten nimenomaan pyytänytkin sitä. Se herättäisi varmasti huomiota, sillä olihan matkani vähän hurja. Jäin silti pohtimaan. Olisiko jotain muuta?
Herättäisi huomiota… Miksi minun pitäisi herättää huomiota? Mikä minussa kaipaa huomiota? Kaipaanko? Vaivuin mieleni hiljaisuuteen ja päädyin syvälle itseeni. Se tuntui kehossani suloisina värähdyksinä, jotka kävivät rytmikkäästi alhaalta ylös selkäpiitäni pitkin. Mitä minusta puuttuu – vai puuttuuko sittenkään?
Lue kokonaan »

Tee se mitä sinun täytyy tehdä

Lisätty 13.08.2022
Yksi tärkeimmistä jutuista, jonka olen lähimmäisteni kautta oppinut, on se, että vain tekemällä sen mitä sinun on sisäisesti pakko tehdä voit koskaan oppia sen, mitä Elämä Itse haluaa kukoistaakseen sinunkin kauttasi. Vain tekemällä omat virheesi ja lyömällä päätäsi omien väärinkäsitystesi kovaan tiiliseinään voit koskaan löytää myös ne sinun kauttasi kumpuavat teot, toimet, tunteet ja ajatukset, jotka käyvät rakastavan Elämän myötä niin sinussa kuin lähimmäisissäsikin.
 
Elämä Itse on Ykseyden ikuinen ja luova liike, joka haluaa sinun tekevän kaiken mahdollisen louhiaksesi esiin oman iloisen yhteytesi sen ikuiseen lauluun. Sinun on tehtävä näkyväksi myös omat erehdyksesi eli kaikki se rajallisuus mikä alitajuntasi kielletyistä syvyyksistäkin kumpuaa, jotta jonain hetkenä olisit valmis luopumaan siitä ja astumaan Elämän rakastavaan syliin ja Ykseyteen, joka sinua aina ja kaikkialla kantaa.
Lue kokonaan »

Elämä on yksi niin ylhäällä kuin alhaallakin

Lisätty 13.08.2022
Papit ja piispat osoittelivat ylös taivaisiin, kun halusivat vahvistaa auktoriteettiaan nöyrän kansan silmissä. Valta oli Jumalalla korkeuksissa ja he olivat tuon vallan välittäjiä ja maallisia hallitsijoita. He pelastaisivat laumansa pahalta ja johtaisivat sen taivaan autuuteen. Ja kansa uskoi.
 
Tiedemiehet ja asiantuntijat osoittelevat myös akateemisen ja tieteellisen tutkimusten huipulle, kun haluavat vahvistaa otettaan maallikoista, jotka eivät voi heidän vaikeaselkoisia totuuksiaan ymmärtää. Ja kansa uskoo sitä paremmin mitä pienemmistä ja maallikon silmin havaitsemattomista asioista on kyse. Niinpä käymme asiantuntijoiden johdatuksessa kohti uutta uljasta maailmaa ja pelastusta omilta vaivoiltamme ja peloiltamme. Niin uskomme ja toivomme.

 

Lue kokonaan »