Sinulle maailmanparantaja

Oletko varma, että et pyri parantamaan maailmaa vain, jotta sinun ei tarvisisi parantaa itseäsi eli maailmasi luojaa? Oletko varma, että halusi valloittaa maailma henkisyytesi, tietosi, taitosi, yrityksesi, uskontosi tai politiikkasi avulla ei lopulta ole muuta omien pelkojesi suojaamiseksi tehtyä harhautusta? Oletko todella varma, että voit muuttaa maailmasi muuttamatta omia käsityksiäsi ja oletuksiasi sen luonnosta?

Minä ainakin erehdyin ja epäonnistuin suuresti kaikissa pyrkimyksissäni luoda parempaa maailmaa. Koskaan en onnistunut ankarissa pyrinnöissäni tehdä maailmastani parempi, rikkaampi tai rakastavampi muuttamalla noita toisia eli lähimmäisiäni omien toiveitteni mukaisesti. En koskaan, sillä noilla kaikilla toisilla on oma vapaa tahto, jota en pysty hallitsemaan. Ja lopulta ymmärsin, että en haluakaan hallita heitä, sillä heidän kaikkien on tehtävä se, mikä heille on tärkeää. Ihan niin kuin minunkin on!

Ympärillämme talouselämän, politiikan, uskonnon ja tieteen johtohahmot tekevät parhaansa muuttaakseen maailmamme omien näkyjensä mukaiseksi. He koettavat saada alamaisensa kokonaan oman ideansa ja ideologiansa kuuliaisiksi noudattajiksi. He koettavat pakottaa maailman kaikki kansat oman kylmän ja ylimielisen unelmansa toteuttajiksi luomalla jatkuvalla syötöllä mitä kauhistuttavimpia kriisejä, sotia ja katastrofeja, joita heidän omistamansa tiedotusvälineet sitten viljelevät edelleen syöttäen ihmisille johtajiemme haluamia ja heidän etujaan edustavia ratkaisuja. Näin ihmiset pyritään saamaan hyväksymään johtajilleen alistuminen ainoana mahdollisena tulevaisuutena.

Johtajiemme mielestä meidän kaikkien pitäisi olla kuin auliita robotteja, jotka tekevät juuri niin kuin he haluavat. Siinä heidän julma unelmansa, heidän toivoton yrityksensä parantaa maailmaa.

Oletko aivan varma, ettei se ole myös sinun? He ovat saattaneet onnistua myymään unelmansa myös sinulle. Se on ainakin heidän tarkoituksensa, jota varten he ovat valjastaneet kaikki mahdolliset resurssit. Vain siten he uskovat voivansa toteuttaa unelmansa eli sinun orjuuttamisesi.

Jos haluat pelottavan maailman, pidä huolta siitä että pelkäät itse. Jos haluat luoda ahdistavan maailman, pidä huolta mielesi kantamasta ahdistuksesta. Mikäli haluat luoda iloisen maailman, valitse ilo ja ihmetys kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Mikäli haluat luoda rakastavan maailman, opettele valitsemaan rakkaus arkesi kaikissa elävissä hetkissä.

Näin yksinkertaista on maailman luominen ja muuttaminenkin. Kaikki riippuu sinusta ja sinun mielesi tilasta eli tunteista, joita kannat ja ruokit mielesi pyhässä Graalin maljassa. Sinä olet oman maailmasi parantaja silloin, kun opit valitsemaan ilon ja rakkauden mielesi sisällöksi kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Se riittää. Se on paras mahdollinen tapa vaikuttaa maailmaasi, sillä silloin sinä annat lähimmäisillekin vapauden muuttua, mutta myös esimerkin siitä, että muutos on mahdollinen.

Sinä parannut luopuessasi pelon, surun ja ahdistuksen valitsemisesta, vaikka johtajasi ja maailmasi sitä sinulle haluavatkin tyrkyttää. Sinä parannat maailmasi, kun parannat oman mielesi eli opit valitsemaan ilon, ihmetyksen ja rakkauden tavanomaisen surun, pelon ja ahdistuksen sijaan. Sinä parannut, kun opit lopulta hallitsemaan omaa mieltäsi ja sitä kautta sen luomaa ja heijastamaa maailmaa sinun ympärilläsi.

Maailmasi parantuu, kun lopulta opit olemaan ehdottoman rehellinen omassa mielessäsi ja valitsemaan sen sisällöksi vain sen mitä haluat maailmassasi kokea. Silloin sinä ja maailmasi ovat yhtä eikä silloin ole enää mitään parannettavaa. On vain elämän iloisesti luova leikki rakkauden ikuisessa sylissä, Elämä Itse, joka parantaa niin sinut kuin maailmasikin.